magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

Tárlatvezetés

KÖLTŐNŐK EGYMÁS KÖZÖTT

KÖLTŐNŐK EGYMÁS KÖZÖTT

2022. május 27. 16:00 - 16:45

Nem tanulta, mégis tudta: ez az őstehetség. Egy bátor nő, aki “a magyar költészetben a nemiségnek eladdig ismeretlen dimenzióit jeleníti meg a költeményeiben”. Újvári Erzsi nem kérdezte, hol a helye: magának teremtette meg azt. Közel ment, de az egészről gondolkodott. Milyen lehetett Kassák húgának lenni? Hát az alkotótársadba beleszeretni? Ha egy eszme szolgálatába állítod az életed, hol vagy te és hol a mű? Egy pálya tükrében nézzük meg magunkat.

KARAFIÁTH ORSOLYA író-költőként egy csaknem elfeledett avantgárd költőnő verseinek ma is aktuális olvasatára hívja fel a figyelmet szubjektív tárlatvezetésével a Kassák Múzeum Csodálatos történet? című időszaki kiállításában.

Időtartam: 45 perc
Max. létszám: 25 fő

A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!

Ez már a hatodik Műtárgyak Éjszakája Fesztivál! A műtárgy. com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető- és hírportálja, a Műtárgybefektetési Konferencia, valamint A magyar művészek aukciós piaca kiadója, 2022-ben hatodik alkalommal rendezi meg nagyszabású közönségprogramját. A május 26-28. között megrendezésre kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, közel 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget. A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. A workshopokon többek között a Herendi porcelánformázás és festés praktikáit, az ékszer- és az öltözék-kiegészítő készítést magunk is kipróbálhatjuk, saját kályhacsempét festhetünk. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi, ékszertörténeti, papírrégiség és kortársművészeti témáról hallhatunk a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogatunk kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőségünk nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is kreatív foglalkozásokkal várjuk.

Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók ismét 12 féle programtípus közül szemezgethetnek. Az idei MÉF kiemelten foglalkozik a fenntarthatóság és a művészet kapcsolatával. A téma fontosságára és aktualitására izgalmas tárlatvezetések, workshopok és kiállítások világítanak rá.
Idén először e-rolleres művészeti túrákat is szervezünk.


Szervező: a mutargy.com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető - és hírportálja.


Programok


PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English