magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

előző hónap2022. júliuskövetkező hónap
HKSzCsPSzV
26.123
27.45678910
28.11121314151617
29.18192021222324
30.25262728293031

Oktatás


MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK A KASSÁK MÚZEUMBAN

Tájékoztató füzetünkben örömmel ajánljuk figyelmébe az általános- és középiskolás korosztálynak indított új múzeumpedagógiai programkínálatot, amely a Kassák Múzeum és a SzÖSz-Műhely (Szabad Ötletek Szövetkezete) közötti inspiráló együttműködés keretében született és elnyerte a 2020. évi Múzeumpedagógiai Nívódíj különdíját!
A füzetben található foglalkozások a Kassák! című állandó kiállításon bemutatott egy-egy műcsoporthoz, a múzeum gyűjteményéhez illetve tágabban az avantgárd művészeti hagyományhoz kapcsolódnak.
Elsődleges célunk a művészet és a korszak iránti érdeklődés felébresztése, a kreativitás kibontakoztatásának elősegítése és a kritikai gondolkodás fejlesztése. A foglalkozások kidolgozásánál fontosnak tartottuk, hogy a lexikális ismeretek bővítésén és a vizuális érzékenység finomításán túl a témaköröket a diákok saját személyes jelenükre vonatkoztatva dolgozhassák fel. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a személyes és csoportos alkotói élményeken felül erősíteni tudjuk a dialógusra épülő véleményalkotás, az őket érintő aktuális társadalmi folyamatokra való reflexió készségeit is.
Az iskolán kívüli élményszerű tanulás hozzájárul az iskolai munka segítéséhez is; foglalkozásaink kapcsolódnak a magyar nyelv és irodalom, rajz és vizuális kultúra, történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek, valamint a mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgyakhoz. Kidolgozásuk során figyelembe vettük,hogy a feldolgozott témák, illetve az alkalmazott módszerek kapcsolódjanak a kerettanterv által artikulált elvárásokhoz, ezzel is igyekezvén segíteni a pedagógusok munkáját.

Eddigi foglalkozásainkról a múzeum Tanuljunk együtt a múzeumban - "avagy mindenki sózza be az orra hegyét" (K.L.) címmel indított tumblr oldalán tájékozódhat.

További foglalkozások gimnazistáknak, érettségire készülő osztályoknak

Múzeumpedagógiai foglalkozások iskolai csoportok számára:

A (diák) belépőjegy ára: 400 Ft / fő Ft és ezen felül a foglalkozás díja: 5 000 Ft.
Kísérőtanárok számára a belépés ingyenes.
Óbuda-Békásmegyer önkormányzata jóvoltából a III. kerületi óvodák és iskolák számára a foglalkozások ingyenesek!
Kérjük a csoportokat, hogy a tervezett látogatás előtt legalább két héttel jelezzék részvételi szándékukat.

Családok és egyének számára meghirdetett foglakozások díja 600 - 900 Ft / fő (a foglalkozás típusától függően).


MÁV ingyenes utazási kedvezmény

Vidékről érkező csoportjaink számára fogadónyilatkozatot küldünk, amellyel igénybe vehető a MÁV ingyenes utazási kedvezménye. 2013. április 1-étől a MÁV új feltételeket vezetett be az iskolák számára az ingyenes utazás igénybe vételéhez. Kérjük, hogy legalább 10 nappal az utazás előtt küldjék el nekünk a fogadónyilatkozatot annak érdekében, hogy azt kitöltve visszaküldhessük, és ezzel az iskola az utazás bejelentési kötelezettségének az előírt 7 nappal korábban eleget tudjon tenni. Kérjük, hogy az új feltételeknek megfelelő fogadónyilatkozat űrlapját töltsék ki, és küldjék vissza nekünk a kassakmuzeum@pim.hu e-mail címre.

Családi nap

Családi nap belépőjegy: 800 Ft/fő
Családi nap belépőjegy: 1 800 Ft/család (legfeljebb 2 szülő és 2 vagy több kiskorú gyermek)


PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English