magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

előző hónap2021. novemberkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
44.1234567
45.891011121314
46.15161718192021
47.22232425262728
48.2930
Kutatás

KONFERENCIA FELHÍVÁS

KONFERENCIA FELHÍVÁS
Kassák Lajos A MA folyóirat nemzetközi kapcsolatai (MA, 1922. október 15., hátsó borító), Budapest, PIM - KM

2022. január 4. - február 28.

‼ KONFERENCIAFELHÍVÁS ‼

Konferenciafelhívást tesz közzé a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ és a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum a sajtó geopolitikai és társadalmi „centrumainak” és „perifériáinak” kérdéséhez kapcsolódóan.

A hibrid (online és jelenléti) konferencia időpontja és helyszíne: 2022. szeptember 8. és 9., Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ.

Az ESPRit (Európai Periodikakutató Társaság) tizedik alkalommal, és most először kelet-közép-európai helyszínen sorra kerülő, interdiszciplináris vándorkonferenciája a 18. századtól napjainkig vizsgálja az időszaki kiadványok működését. A konferencia fő kérdése, hogy a periodikumok miként mutatták be, alakították, tartották fenn, vagy éppen miként kifogásolták, ellenezték, illetve értelmezték át egy adott közösség, közönség vagy régió hierarchikus viszonyait.

A szervezők az ESPRit honlapján található angol nyelvű felhívás alapján várják a jelentkezéseket 2022. február 28-ig a 2022esprit@gmail.com emailcímre.  A részletekről bővebben ITT
tájékozódhat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

‼DOKTORANDUSZ MŰHELYKONFERENCIA FELHÍVÁSA

Az ESPRit (Európai Periodikakutató Társaság) budapesti konferenciájához kapcsolódóan a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ és a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum felhívást tesz közzé doktoranduszok és doktorjelöltek számára. A szervezők a műhelymunkában időszaki kiadványokkal foglalkozni kívánó fiatal szakemberek jelentkezését várják a bölcsészettudomány és a társadalomtudományok valamennyi területéről, bármely korszakra, nyelvre, régióra szólóan.
A workshop elsősorban a kutatások módszertani, elméleti kérdéseire koncentrál. Az előadásokhoz kapcsolódó vitákon ott lesznek az ESPRit és a fogadóintézmények munkatársai is.
A kiválasztott előadók számára a részvétel ingyenes, mind a műhelymunkán, mind a konferencián.

A szervezők az angol nyelvű felhívás alapján várják a jelentkezéseket 2022. február 28-ig a 2022esprit.workshop@gmail.com emailcímre, amely elérhető
ezen a linken!
PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English