magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

Tárlatvezetés

BAROKK KASTÉLY - KORTÁRS MŰVÉSZET?

BAROKK KASTÉLY - KORTÁRS MŰVÉSZET?

2022. május 1.

  
SÉTÁK NAPJA ÓBUDÁN

Május elsején épülettörténeti sétán mutatjuk be a Kassák Múzeumnak otthont adó óbudai Zichy-kastélyt.

Sétálni jó! Amellett, hogy jókedvre derít, erősíti a tüdőnket és a szívünket, számtalan pozitív hatása van és az óbudai Esernyős most mindezt a maximumra hozza. Nyolc izgalmas tematikus séta során fedezhetjük fel a kerület múltját, jelenét és rejtett titkait kastélykertben, gázgyárban, templomokban, kolostorokban és Szindbád fröccsözéseinek helyszínén. A sétákra külön kell jegyet váltani, és nem lehet másik sétára átváltani őket.
Rossz idő esetén is megtartjuk a programokat és ESERNYŐVEL sétálunk!

A mi sétánk mottója: BAROKK KASTÉLY - KORTÁRS MŰVÉSZET?
Időpontok: 2022. május 1-én, 10:00 és 15:00 órakor
Gyülekezési hely: Budapest, Fő tér 1., a Zichy Kastély udvara

A jegyváltáshoz kattints IDE!

A későbarokk stílusban, 1746 és 1756 között épült, Bebó Károly szobraival díszített kastély csak rövid ideig maradt az építtető Zichy-család tulajdonában, az örökös nélkül meghalt Zichy Miklós után az óbudai birtok a kastéllyal együtt visszaszállt a bécsi uralkodóra. Az 1766-től az 1950-es évekig változatos, főként katonai, gazdasági és különféle szociális funkciókat betöltő épület egykori berendezéséről, belső tereiről − a hol narancsfáknak, majd később a selyemgombolyító üzem eperfáinak helyet adó barokk díszkert kinézetéről −, nem maradtak fenn pontos leírások. Csupán néhány korabeli metszet segít elképzelni a hajdani állapotokat a különböző korszakokban, amit épülettörténeti sétánkon szeretnénk jobban megeleveníteni. Azt is bemutatjuk, hogy az 1970-es években miként alakították a kastélyt múzeummá és a jelenlegi funkciójában az épület hogyan működik.

A sétát Márton Zsófia, a Kassák Múzeum munkatársa vezeti.

A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével és az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg.

A további óbudai sétákról ITT lehet tájékozódni!


 

PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English