Elidőzni a furcsaságnál IV.

Image
Elidőzni a furcsaságnál IV.

A Kassák Múzeum és a SzöSz-Műhely új programsorozatával, a fővárost hátrahagyva, az ország különböző pontjain hátrányos helyzetű diákokkal, helyi művészekkel és civil egyesületekkel közösen folytatja és gazdagítja a múzeum terében már évek óta sikerrel működő művészetpedagógiai programjait, és arra törekszik, hogy az új partnerekkel megalapozza a városhatárokon átívelő, jövőbeli szakmai együttműködést. A Vándor Dada Szerkesztőség foglalkozásairól blogbejegyzésekben számoltunk be nektek, olvassátok most záró bejegyzésünket, lapozgassátok online az elkészült kiadványt!

image

Elérkezett pécsi dada-szerkesztőségünk utolsó, kihelyezett ülése. Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk kiadványunkon, itt volt tehát az ideje, hogy kézbe is vegyük munkánk gyümölcsét. A korábbi alkalmakon velünk dolgozott a pécsi Drukker Közösségi Nyomda egyik munkatársa is, a nyomda pedig vállalta, hogy a foglalkozásokon elkészült alkotásokat lefotózzák, „sajtó alá rendezik”, és a pécsi székhelyükön működő rizográf-géppel ki is nyomtatják. Ez az együttműködés nagyon kedves a szívünknek, a lehető legtöbb szakmai kapcsolat kiépítése ugyanis egyik kulcseleme a Vándor Dada Szerkesztőség sorozatának. A Drukker csapata pedig fantasztikus partner volt a négy hétig tartó folyamatban.

image

 

 

A Drukker bázisára érkezve, Anett segítségével a diákok kipróbálhatták a nyomdában kiállított, közel százéves nyomdagépeket, miközben rengeteget kérdeztek azok működéséről. Anettnek mindenre volt válasza.

 

image

 

Ezt követően a szerkesztőség rögtönzött bemutatkozást tartott. Ismerjétek meg végre személyesen ti is a szerkesztőségi tagjainkat!

 

A kiadványunk már az „élesre töltött” rizográfban várta, hogy kinyomtassuk. De mi is az a rizográf? Milyen elven működik? Ezen a linken olvashattok röviden ennek az izgalmas gépnek a működéséről.

 

A Drukker munkatársaival együtt, a helyszínen, egy gyors szerkesztőségi „alkotóvihar” keretében, kollázs technikával elkészítettük összegző munkánk egyik pótlapját is.

image

image

image

image

És íme! Az elkészült kiadványt most már online ti is lapozgathatjátok. Ha szeretnétek   személyesen is kézbevenni, akkor itt a lehetőség! Látogassatok el a Kassák Múzeumba, ahova sok számozott példányt felköltöztettünk, hogy az érdeklődők megismerhessék a pécsi Dada Szerkesztőség munkásságát. A többi példány természetesen az alkotóknál maradt, akik tavasszal a vendégeink lesznek, hogy egy nekik szóló, egész napos programsorozaton frissíthessük fel a közösen eltöltött idő élményeit, amelyekért nagyon-nagyon hálásak vagyunk.

Image
múzeumpedagógiai nívódíj logó

 

 
2021.12.03