Kedves Látogató!

Üdvözlünk a Kassák Múzeum múzeumpedagógiai blogfelületén!

Blogunkat azért indítjuk útjára, hogy alkalomról alkalomra beszámolhassunk a Kassák Múzeum és a SzÖSz-Műhely együttműködésében létrejött múzeumpedagógiai programok eseményeiről:  a blogra feltöltött tartalmakkal szeretnénk betekintést nyújtani azoknak a fiataloknak és pedagógusoknak a munkájába, akik hétről-hétre részt vesznek a foglalkozásokon. Ezen felül az oldalra a foglalkozások témájához kapcsolódó plusz tartalmakat, segédanyagokat is rendszeresen megosztunk majd, blogunk így egyszerre szól a diákokhoz, oktatókhoz és minden érdeklődőhöz.

Bízunk benne, hogy a blogforma segítségével azoknak is átélhetővé tudjuk tenni a foglalkozások hangulatát és sikerül meghoznunk a kedvét, akiknek eddig nem volt alkalma eljutni hozzánk.

A foglalkozások kidolgozásánál fontosnak tartottuk, hogy az avantgárd korszakot érintő ismeretek bővítésén túl a diákok saját személyes jelenükre vonatkoztatva dolgozhassák fel az egyes témákat. A múzeumot különösen alkalmas helyszínnek tartjuk arra, hogy teret adjon az önálló véleményalkotásnak, a kreativitás kibontakoztatásának és a kritikai gondolkodásnak. Ennek szellemében olyan alkotásokat, problémafelvetéseket igyekszünk beemelni az egyes alkalmak során, amelyek ma is aktuálisak.

Munkára fel!

2019.10.06