SPÚROK A KONYHÁBAN RÉGEN ÉS MA. Kassákék háztartási naplója és egy takarékos gasztroblogger mai instareceptjei
Főzős-beszélgetős workshop a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében
BALÁZS BARBI gasztrobloggerrel - @asszonypajtás - kutatjuk a száz évvel ezelőtti és mai spórolós és egyben fenntartható konyha sajátosságait.
Miben hasonlít és miben különbözik Kassákék húszas évekbeli - gazdasági válság sújtotta - egykeresős, társbérlős életmódja vagy az emigránsok túlélésre összpontosító konyhája és a mai kispénzű életkezdők vagy éppen nyugdíjasok lehetőségei?
"Asszonypajtás" nemrég megjelent konyhakalauza is arra összpontosít, hogyan főzhetünk kreatívan, egyszerű alapanyagokból, egészséges és ízes ételeket különös tekintettel a maradék felhasználásra.
A múzeumban sem csupán "fejben főzünk" majd, de recepteket és konyhai spórolós praktikákat is megosztunk egymással a kétórás beszélgetős workshopon. Moderátor: Mélyi Márti
Alapanyagokról, eszközökről a múzeum gondoskodik.
Elsősorban főzni szerető diákoknak, egyetemistáknak, fiatal felnőtteknek ajánljuk, de várjuk a kerületi nyugdíjasokat is, örülnénk, ha megosztanák velünk tapasztalataikat.
Maximum 20 főt tudunk fogadni, ezért a workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni a kassakmuzeum@pim.hu e-mailcímen lehet.
Belépőjegy: 2500 Ft/fő
Diákoknak: 1200 Ft/fő
70 év feletti és harmadik kerületi nyugdíjasoknak ingyenes!