magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

Tárlatvezetés

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS A MATTIS TEUTSCH KIÁLLÍTÁSON

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS A MATTIS TEUTSCH KIÁLLÍTÁSON

2020. augusztus 13. 17:00 - 18:00

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS A MATTIS TEUTSCH KIÁLLÍTÁSON

A nyár végéig nyitva tartó Mattis Teutsch – Avantgárd és konstruktív realizmus című kiállításunkon Bárdi Sára kurátorasszisztens tart vezetést.

Mattis Teutsch János (1884–1960) munkássága a huszadik század első évtizedeinek expresszionizmusával összefüggésben vált ismertté. A brassói művészt az első világháború idején Kassák Lajos fedezte fel a magyar avantgárd számára, grafikái meghatározták a budapesti MA folyóirat arculatát, és Kassák önálló kiállításokon is szerepeltette alkotásait. Mattis Teutsch a húszas évek első felében a kelet-közép-európai avantgárd mozgalom egyik nemzetközi hírnevű művésze lett. Később a művészettörténet-írás fókuszába is életművének ez a szegmense került, az 1930-as évek végétől haláláig tartó időszakban készített munkáira kisebb figyelem irányult.
A Kassák Múzeum kiállítása Mattis Teutsch kései művészetéhez kínál új olvasatot. Miklós Szilárd kurátor romániai és magyarországi múzeumokból, magángyűjteményekből és családi hagyatékokból főként olyan műveket válogatott, amelyeket a közönség eddig még nem látott.

Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu
A tárlatvezetésen regisztráció után, múzeumi belépőjegy váltásával lehet részt venni, harmadik kerületi lakosoknak ingyenesen.


PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English