magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

Tárlatvezetés

Rudas Klára és Szeredi Merse Pál tárlatvezetése

Rudas Klára és Szeredi Merse Pál tárlatvezetése

2018. december 5. 17:00 - 18:00

Rudas Klára és Szeredi Merse Pál tárlatvezetése az Aktív ábrák. Kapcsolatépítési stratégiák az avantgárd hálózatokban című kiállításon

Időpont: 2018. december 5. (szerda) 17.00-18.00
Helyszín: Kassák Múzeum (1033 Budapest, Fő tér 1., Zichy-kastély)


Aktív ábrák. Kapcsolatépítési stratégiák az avantgárd hálózatokban
2018. október 26. – 2019. március 31.

Az utóbbi években a magyar és nemzetközi avantgárdkutatásban két, egymást megvilágító jelenség került az érdeklődés középpontjába: a hálózat és a folyóirat kérdésköre. Kiállításunk e két témát köti össze az 1920-as évekbeli avantgárd folyóiratok nemzetközi viszonyrendszerét szemléltető hálózati ábrák elemzésével. A többnyire nemzeti nyelveken íródott lapok nemzetközi kommunikációjában ezek az ábrák elsősorban azt szemléltették, hogy a szereplők hogyan pozicionálták magukat a hálózatban. A folyóiratok kapcsolatainak sajátos vizualizációja nemcsak a lapok közötti viszonyok dinamikus változásairól tudósított szemléletesen, hanem valóságkonstrukcióként is működött: új kapcsolatokat generált, aktívan formálta a kulturális és társadalmi tereket Európában és világszerte.

A kiállítás kurátorai: Balázs Eszter, Dobó Gábor, Sasvári Edit és Szeredi Merse Pál
Design: Rudas Klára

A kiállítás Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata – Bús Balázs polgármester és a Flamand Kormány Képviseletének támogatásával valósult meg.

A kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeum–Kassák Múzeum Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal – NKFIH, K–120779 számú, „Kassák Lajos avantgárd folyóiratai interdiszciplináris megközelítésben (1915–1928)” című kutatási projektjéhez kapcsolódóan készült.

A tárlatvezetések múzeumi belépőjeggyel látogathatók. Jegyárakról bővebben itt.

PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English