magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

Online múzeum

MUNKA – PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS KASSÁK LAJOSSAL II.

MUNKA – PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS KASSÁK LAJOSSAL II.

2020. június 8. - december 31.


MUNKA – PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS KASSÁK LAJOSSAL II.

Sorozatunkban időről időre fiatal képzőművészeket faggatunk saját, még lezáratlan, dinamikusan változó, alakuló pályájukról. Arról kérdezzük őket, hogy kamaszként hogyan képzelték el a hivatásukat, milyen elképzelésekkel, esetleg félelmekkel indultak el és milyennek látják a jövőjüket. Különböznek-e a művészlét dilemmái más szakmákétól? Milyen munka a művészi alkotótevékenység? Illetve munka-e egyáltalán vagy örömteli elfoglaltság?


A rövid interjúk során csupa olyan kérdést tettünk fel a fiatal művészeknek, amelyeket szívesen megkérdeznénk Kassák Lajostól is, hiszen az ő művészi pályáját is kétségek, radikális váltások, folyamatos útkeresés és önképzés jellemezték. S  noha Kassákkal beszélgetni sajnos már nincs módunk − a művészekkel készült interjúkkal párhuzamosan −, olyan szöveghű idézeteket olvashattok tőle, amelyekből kiderül,  hogy életében milyen nehézségekkel, kihívásokkal szembesült és milyen válaszokat talált azokra.

Sorozatunk második vendége Pálinkás Bence György képzőművész. A vele készült interjút itt nézhetitek meg.PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English