magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

Online múzeum

MARADJ OTTHON – ÉPÍTS OTTHON(T)! VIDEOWORKSHOP

MARADJ OTTHON – ÉPÍTS OTTHON(T)! VIDEOWORKSHOP

2020. április 24. - május 22.


Április 25-ére, szombatra “városépítő” családi napot terveztünk − az ArchiKidsBudapest_Városálmodók című eseménysorozat keretében −, a járványügyi helyzet miatt jelenleg sajnos zárva tartó Kassák Múzeumba.

Az ArchiKids a londoni Open City által kezdeményezett és évről-évre számos európai városban nagy sikerrel megrendezett, a városi terekkel, az épített környezettel foglalkozó családi fesztivál, amelyet a Kortárs Építészeti Központ építészek, urbanisták, képzőművészek, dizájnerek és múzeumpedagógusok bevonásával, Budapesten is szeretne meghonosítani. Közös célunk az, hogy játékos, interaktív formában ismertessük meg a jövő generációit a várossal, ezzel a folyamatosan fejlődő, eleven rendszerrel és lehetőséget teremtsünk arra, hogy a gyerekek a bennük élő építésszel ismerkedjenek.

A kreatív játékról, az alkotás öröméről azonban a mostani korlátozások ellenére sem kell lemondanunk. A városi sétákra, térképes kincskereső játékokra és a közös bunkerépítésre a fesztivál új, októberi időpontjáig sajnos, várni kell, de otthon is lehet építkezni! 

Mészáros Zsuzska építész-rajztanár, a Designped blog szerzője azt mutatja meg nektek, hogyan építhetitek fel ügyesen hajtogatott, színes papírlapokból saját kisvárosotokat otthon, a karantén idején. Kattintsatok ide!


Az építkezésben az egész család részt vehet!

Az elkészült terepasztalt, a papírlakókkal vagy legófigurákkal és kisautókkal benépesített városkátokat május 20-ig fotózzátok le, és küldjétek el a kassakmuzeum@pim.hu címre!

A beküldők meglepetés ajándékra is számíthatnak!
 

Itt lehet megnézni az eddig beküldött fantasztikus maketteket!


 
 

PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English