magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

előző hónap2021. novemberkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
44.1234567
45.891011121314
46.15161718192021
47.22232425262728
48.2930
Oktatás

VÁNDOR DADA SZERKESZTŐSÉG

VÁNDOR DADA SZERKESZTŐSÉG
Fotó: Élmény Tár

2021. november 4-30.

VÁNDOR DADA SZERKESZTŐSÉG!

A SzÖSz-Műhellyel közös új programsorozatunkban a fővárost hátrahagyva az ország különböző pontjain hátrányos helyzetű diákokkal, helyi művészekkel és civil egyesületekkel közösen alakítjuk újra a múzeumból már ismerős programokat arra törekedve, hogy új partnerekkel alapozzuk meg a városhatárokon átívelő jövőbeli szakmai együttműködést.

Az első állomás Pécs, ahol a város egyik peremkerületében esélyteremtő gyermekbirodalmat felépítő Élmény Tár diákjaival és munkatársaival találkozunk, négy alkalommal. A tanoda diákjaival Kassák Lajos életművét vizsgáljuk, bemutatjuk annak fő elemeit, megismerkedünk a különböző társadalmi és művészeti mozgalmak ˗ futurizmus, dadaizmus, és a konstruktivizmus ˗ szellemiségével, formanyelvével. A beszélgetés mellett élményt kínálunk, hiszen közben alkotótevékenységre is inspiráljuk a gyerekeket.
A foglalkozásokon egyebek között megtudhatják, mi is az a kalapvers, hogyan készül a montázs, megismerhetik a konstruktivista képalkotási eszközöket, a tárgyfotózás és kiadványszerkesztés technikai alapjait, velük együtt tisztázzuk a színelméleti alapfogalmakat és a színválasztási technikákat.

A Vándor Dada Szerkesztőség foglalkozásairól heti blogbejegyzésekben számolunk be nektek a Kassák Múzeum tumblr oldalán ITT!

Köszönjük az Élmény Tár tanodának és a Drukker Közösségi Nyomdának a lehetőséget!
Köszi Pécs!


 

Galériák

PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English