magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

előző hónap2022. májuskövetkező hónap
HKSzCsPSzV
17.1
18.2345678
19.9101112131415
20.16171819202122
21.23242526272829
22.3031
Oktatás

„SZABADON LÉLEKZEM" // Irodalmi túra Petőfi és Kassák nyomában

„SZABADON LÉLEKZEM" //  Irodalmi túra Petőfi és Kassák nyomában

2021. október 9. 10:00 - 12:00

Belvárosi séta helyett a Pomáz és Szentendre között magasodó Kő-hegy meghódítására hív a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Kassák Múzeum csapata a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.


Találkozási pont: Pomáz, Vróczy utca vége,
ahonnan a turistaúton indulunk a Petőfi kilátóhoz. A gyülekező helyet kerékpárral, autóval vagy a pomázi Hév-állomástól gyalog lehet megközelíteni. Pomázról a turistaúton indulunk a Petőfi kilátóhoz.Az alkotásban olyan fizikai erők rejlenek, amelyeket befogadóként sokszor nem realizál az olvasó. Az őszbe indulva nem árt az írói műhelymunkában rejlő energiákat megismernünk, jó kondíciónkat megalapoznunk. Belvárosi séta helyett a Pomáz és Szentendre között magasodó Kő-hegy meghódítására hív a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Kassák Múzeum csapata. A túra közben szó esik majd a "korláttalan természet" és a városi táj ihlette költeményekről, Petőfi és Kassák híres gyaloglásairól, csavargásairól, a természetjárásban rejlő motivációkról, a testmozgás által felszabaduló gondolatokról. A két költő természetjáró motivációit és gyakorlatait a karantén időszakban szerzett saját élményeinkkel és tapasztalatainkkal is összevetjük, s végül az út során összegyűjtött anyagokból még akár emlékművet is emelhetünk a Petőfi-pihenőnél, a csúcson.


A program időtartama előreláthatóan 1,5 óra. Az út maga nagyjából 3 km, de számolni kell egy viszonylag meredek emelkedővel.
▪️Maximális létszám: 25 fő. A túrát minimum 5 fő jelentkezése esetén indítjuk.
▪️Jegy: 1500 Ft, amely csak elővételesen vásárolható a Jegymesteren. Kattints IDE!

‼️ FONTOS: Kérjük, hogy a jegyvétellel egyidőben regisztráljon a kassakmuzeum@pim.hu e-mail címen, hogy az esetleges programváltozásról közvetlenül értesíteni tudjuk.

PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English