Szociopoly - társasjáték

Image

Szociopoly - társasjáték

2015. június 4., 19:00 – 21:00
Időpont: 2015. június 4. csütörtök, 17.00 - 19.00
Helyszín: Kassák Múzeum (Óbuda, Fő tér 1.)

"Ebben a játékban bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, családi pótlékból, GYES-ből, alkalmi munkából szerezhető jövedelem.

A játék során egy átlagos hónap napjain haladunk végig – némileg meggyorsítva az időt, kockadobások segítségével –, a játékosoknak a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kell túlélnie a hónapot (a bevételek és kiadások összegei hozzávetőleg megfelelnek a mai magyar valóságnak)."

Ez alkalommal egy játékvezető segít megvilágítani a játékban előforduló helyzetek hátterét, közreműködik a felmerült kérdések és tapasztalatok megvitatásában.

A közös játékkal célunk, hogy rávilágítsunk arra a speciális tudásra és hétköznapi praktikákra, amelyeknek a hajléktalanságban érintett emberek a birtokában vannak.

Játékvezető: Bass László kutató, a Szociopoly kitalálója.

Bass László részt vesz a Ferge Zsuzsa vezetésével megalakult Szegénység Kutatóközpont munkájában. A Gyerekesély Közhasznú Egyesület vezető kutatója, melynek célja a gyerekek életesélyeinek javítása, a gyerekszegénység újratermelődésének megakadályozása.

www.szociopoly.hu


A Szociopoly játék a Kassák Múzeumban az "Összefogás a hajléktalanság kriminalizációja ellen" A Város Mindenkié és a Társaság a Szabadságjogokért közös projektjének bemutatójához kapcsolódik.

A részvétel ingyenes.