Az avantgárd és folyóiratai kutatócsoport bemutatkozása és A Tett-projekt bemutatója

Image

Az avantgárd és folyóiratai kutatócsoport bemutatkozása és A Tett-projekt bemutatója

2017. március 31., 20:00 – 21:30
Az avantgárd és folyóiratai kutatócsoport bemutatkozása és A Tett-projekt bemutatója a Kassák Múzeumban

Időpont: 2017. március 31. (péntek), 18.00–19.30
Helyszín: Kassák Múzeum (1033 Budapest, Fő tér 1.)

Az este során bemutatjuk a Kassák Lajos 1915-1916-ban megjelent A Tett című folyóiratának történetét bemutató kiadványt és weboldalakat, valamint bemutatkozik a Kassák Múzeum avantgárd folyóiratokat feldolgozó kutatócsoportja (NKFI-K 120779).

Elkészült a Kassák Múzeumban 2015-ben megrendezett Jelzés a világba: háború ∩ avantgárd ∩ Kassák című kiállítás virtuális változata, valamint az A Tett összes megjelent számának digitális kiadása a Petőfi Irodalmi Múzeum DigiPhil projektjének keretében. A projekthez kapcsolódóan jelent meg Az avantgárd és folyóiratai című sorozat első kötete, amely A Tett folyóirat politikai és irodalmi kontextusát, befogadástörténetét, valamint magyar és nemzetközi kapcsolatait elemzi. A kötetben Balázs Eszter történész, Rudas Klára képzőművész, Dobó Gábor irodalomtörténész és Szeredi Merse Pál művészettörténész tanulmányai olvashatók magyar és angol változatban.

A kutatócsoportot Sasvári Edit művészettörténész, a Kassák Múzeum vezetője, a kiadványt Kálmán C. György irodalomtörténész, az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének munkatársa, a DigiPhil projektet pedig Palkó Gábor irodalomtörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa mutatja be.

A Tett virtuális kiállítás: atett.kassakmuzeum.hu
A Tett digitális kiadása: digiphil.hu/context:atett

A program ingyenes.