magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

Legyél Kassák Lajos társszerkesztője!

Legyél Kassák Lajos társszerkesztője!
szerző:
Joó Julianna
megjelenés éve:
2013
kiadó:
Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum
nyelv:
magyar
kapható?
igen
ár:
500 Ft
támogató:
Nemzeti Kulturális Alap

Folyóirat szerkesztő füzet középiskolásoknak

 A Legyél Kassák Lajos társszerkesztője! című múzeumpedagógiai kiadvány a múzeum állandó kiállításához készült középiskolás diákok számára. A kiadvány lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok számára talán kevésbé izgalmas témakört érdekessé téve bevezesse a diákokat a kiállítótérbe; a megadott szempontok és információk birtokában a kiállított tárgyakat tüzetesebben megfigyeljék, a falszövegeket jobban megértsék.

A Kassák! című állandó kiállítás Kassák Lajos sokoldalú munkásságát és a társadalmilag aktív, közösségben gondolkodó közéleti szerepvállalását a folyóirat-szerkesztői tevékenységre felfűzve mutatja be. Múzeumpedagógiai kiadványunk ennek megfelelően egyszerre épül a kiállításon bemutatott anyagra és egyszerre vezet be a kiadványszerkesztés rejtelmeibe. A diákok képletesen Kassák munkatársává válva ismerkedhetnek meg az újságszerkesztés tartalmi és formai követelményeivel, valamint a szerkesztői, értelmiségi élet kihívásaival. Ehhez igazodva a feladatok nem a diákok magukkal hozott lexikális tudását tesztelik, hanem kreatív tervezési gyakorlatokat és elgondolkodtató, közös gondolkodást ösztönző kérdéseket tartalmaznak.  


A Legyél Kassák Lajos társszerkesztője! az önállóan vagy a szüleikkel érkező diákok számára megkönnyíti és érdekessé teszi a kiállításon látottak befogadását. Emellett a kiadvány kiindulópontja  egy  komplett múzeumpedagógiai  foglalkozásnak is, mely  köré további feladatok és ismertátadási programok szerveződnek. Iskolai csoportok számára a program előzetes bejelentkezéssel vehető igénybe.

A múzeumpedagógiai füzet létrejöttét és a kapcsolódó foglalkozásokat a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English