magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

2021. október 11.
KONFERENCIA AZ ELSŐ OROSZ AVANTGÁRD KIÁLLÍTÁSRÓL BERLINBEN
A kiállítás centenáriuma alkalmából a brémai Jacobs Egyetem és a berlini Állami Múzeumok angol nyelvű nemzetközi konferenciát rendeznek, amely a kiállítás előkészítésének, bemutatásának és hatásának történetét dolgozza fel.
KONFERENCIA AZ ELSŐ OROSZ AVANTGÁRD KIÁLLÍTÁSRÓL BERLINBEN

Az első világháború alatt a nyugat-európai művészeti élettől elzárt orosz avantgárd első bemutatkozására 1922 őszén került sor Berlinben, a Galerie Van Diemen kiállításán. A tárlat, ahol többek között Kazimir Malevics, Vlagyimir Tatlin és Naum Gabo szuprematista és konstruktivista műveit is először láthatta az európai közönség, hatalmas sikert aratott és hatása éveken át érezhető volt a közép- és nyugat-európai művészetben. A kiállítás centenáriuma alkalmából a brémai Jacobs Egyetem és a berlini Állami Múzeumok angol nyelvű nemzetközi konferenciát rendeznek, amely a kiállítás előkészítésének, bemutatásának és hatásának történetét dolgozza fel.
A konferencián a Kassák Múzeum igazgatója, Szeredi Merse Pál is előadást tart a berlini Első Orosz Művészeti Kiállítás és a bécsi "Ma" folyóirat kapcsolatáról, valamint Kassák Lajos 1922-es berlini utazásáról.
A konferencia 2021. október 15-én, pénteken, és 16-án, szombaton kerül megrendezésre Berlinben, az előadások az alábbi linken keresztül online (Zoom) is követhetők lesznek ITT.

A konferencia programja pedig elérhető ITT.PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English