FUTURISTA TÉSZTAGYÁR + DADAISTA LAKOMA Családi nap a Múzeumok Őszi Fesztiválján
A workshop során nemcsak megtanulunk tésztát gyúrni, ahogyan még a nagymama, dédnagymama csinálta, de megismerkedünk a természetes színezőanyagokkal is! A céklapor, a spenót, petrezselyem vagy csalán, a kurkuma, sőt, akár a kakaó is gyönyörű színűvé varázsolja a tésztánkat, amit igazi, régi, kézzel tekerős metéltkészítőn fogunk elkészíteni. Az igazán kísérletező kedvűek akár mintás tésztákat is készíthetnek: pöttyös, márványmintás, csíkos csuszatésztából sosem elég!
Az olasz futuristák meggyőződése szerint a művészet minden területén, így a konyhaművészetben is szakítani kell a hagyományokkal, fel kell szabadítani az elmét és a főzőkanalat a múlt béklyói alól, és új, eddig még sosem próbált szín és ízharmóniákkal kísérletezni. A futurista művészeti irányzat “atyja”, Filippo Tommaso Marinetti avantgárd szakácskönyvet is kiadott többek között a “trombitarobbanás által tépett nyers hús” és “örökkévaló pisztráng” receptjével. A futuristák még az olaszok nemzeti ételét a tésztát is betiltották volna, mi viszont éppen ezzel fogunk kísérletezni.
Lesz tehát mindenféle színű és ízű tésztakészítés futurista stílusban, dadaista recept generátor, és végül a kulináris művekkel és alkotásokkal megterített asztalon az együtt kidolgozott dadaista etikettünk szerint csapunk közös lakomát!
Szeretettel várjuk a művészetre (is) éhes kicsiket és nagyokat!
Családias hangulatban a konyhától a terített asztalig játszunk majd (az étellel is!), így érdemes a program teljes idejét beletervezni a család napirendjébe!
A hozzávalók között tojás és liszt található, aki ezekre allergiás, kérjük, jelezze!
A műhelymunkát Jónás Anna és Forgách Péter múzeumpedagógus vezeti, az alapanyagokról és eszközökről a múzeum gondoskodik.
Maximum 20 főt tudunk fogadni, ezért workshopon csak visszaigazolt regisztrációval lehet részt venni.
Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu
Egyéni vagy családi jegy: 2500 Ft
A rendezvény 70 év felett és harmadik kerületi nyugdíjasoknak ingyenes!