A reklám helye- élő hirdetőoszlopok a Kassák Múzeumban

Image
A reklám helye- élő hirdetőoszlopok a Kassák Múzeumban

Kassák Lajosról kevesen tudják, hogy az irodalom és a képzőművészet mellett a reklám és tipográfia területén is az újítók közé tartozott. Maga is tervezett borítókat, plakátokat, reklámgrafikákat, írásaiban pedig nemcsak a jó reklám vizualitásának, hanem a reklámgrafikus társadalmi felelősségének is szószólója volt.

image

Legutóbbi foglalkozásunkon az óbudai Nagy László Általános Iskola éppen nálunk tábort ütő alsós diákjaival jártuk körül, hogy milyen szerepet játszanak a saját életünkben a reklámok, hirdetések.

image

Sokat beszélgettünk arról, hogy véleményünk, világképünk kifejezésre juttatására az egyik legkézenfekvőbb példa a testünkön viselt ruha, kiegészítők,

szimbólumok. Magunkat élő hirdetőoszloppá formálva vonultattuk fel a rajtunk hordott üzeneteket és fejtettük fel, hogy milyen eszköztárral dolgoznak a reklámok azért, hogy minél hatásosabban és erősebben juttathassák célba saját üzeneteiket.

image

 

A foglalkozás második felében személyes, egyedi reklámokat terveztünk, majd azokból saját kitűzőt készítettünk, a munkafolyamatba beemelve az avantgard formanyelvekről tanultakat.

image
image
image
image

Sok szeretettel várunk vissza Titeket.

2021.07.15