Plasztik-metropolisz a múzeumban- legújabb kiadás

Image
Plasztik-metropolisz a múzeumban- legújabb kiadás

Hét új város emelkedett ki a Kassák Múzeum  kánikulában is felszabadítóan hűvős foglalkoztató-terméből.

image

A Pöfögő rikkancsok, csilingelő újságosbódék című bejegyzésünkben már leírtuk, hogy milyen forgatókönyvet követünk az “Építsünk fel egy várost” foglalkozásnál és milyen témák merülnek fel az alkotómunka során. A legutóbbi alkalommal ismét egy fantasztikus csoport érkezett hozzánk;  amíg kint a kánikula dübörgött, addig bent  a városhangoktól, papírzörgéstől, beszélgetésből kialakuló alkotókórus zengett.

image

A városkórus ismét meggörbítette körülöttünk a tér/időt; az élő és élettelen városlakók hangjaival alaposan megfestettük a kiállítótér falait.

image

 

A hangorkánt követően kicsit befelé fordultunk és belső tekintetünkkel jártuk be az otthon és az iskola közötti jól ismert útvonalat.  Kutattuk azokat a vizuális jeleket, amelyekkel a napi séta során rendszeresen találkozunk. Beszélgettünk arról, hogy milyen reklámok jönnek velünk szembe az utcán, milyen szöveges elemeket tartalmaznak és arról, hogy vajon a reklámtervezők milyen eszközöket használtak, hogy a reklámok biztosan megragadjanak emlékezetünkben.

image

 

A belső séta után visszazökkentünk a múzeum terébe. A tárlatban barangolva azt kutattuk, hogy Kassák reklámgrafikái vajon milyen vizuális eszközöket használnak, és milyen hasonlóságokat tudunk felfedezni a mai reklámok és Kassák munkái között.
 

image

Mint mindig, a makettépítés most is nagyon izgalmas volt.  Kassák Lajos és Kaszás Tamás munkáiból inspirálódva egy dinamikus és komplex épület-szervezetet állítottak össze a gyerekek.

 Nagyon várunk vissza Titeket!

image
image
image
2021.06.30