KASSÁK KORTÁRS MŰVÉSZETI DÍJ 2024 – PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Image
KKMD pályázati felhívás 2024

A Kassák kortárs művészeti díjra nyílt felhívás keretében olyan alkotói tervvel lehet pályázni, amely a huszadik századi avantgárd művészet jelenségeit, valamint az avantgárd mozgalmak által felvetett kérdéseket vizsgálják vagy korszerűen újraértelmezik. A pályázat új mű létrehozására és kiállítási tervére szól. 

A díj összege bruttó 1,5 millió forint, amit a nyertes pályázó a mű létrehozására fordíthat, és amely felett szabadon rendelkezhet. A Kassák kortárs művészeti díj összege adóköteles jövedelem, melyet a hatályos jogszabályok szerinti levonásokkal az Interart Alapítvány fizet ki a pályázónak az alapító megbízásából. A pályaművet a Kassák Múzeum mutatja be időszaki kiállítás keretében a díjátadót követő évben (2025). Ennek költségeit a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum fedezi a díj összegével egyenlő mértékben. 

A díjra 18. életévüket betöltött képzőművészek pályázhatnak kiállítás formájában megvalósítható pályaművel. A pályázatokat kizárólag elektronikus formában kell benyújtani a kkmd@pim.hu e-mail címen.

A pályázat leadási határideje: 2023. április 16. kedd, 23.59

A RÉSZLETEKRŐL ITT TÁJÉKOZÓDHAT 
 

2024.02.27