Plasztik-metropolisz a múzeumban

Újabb hét, újabb város emelkedett ki a Kassák Múzeum kiállítóteréből: ezen a héten a Kincskereső Iskola alsósai jöttek el konstruktivista városmakettet építeni és a reklámok természetéről beszélgetni.

Emlékeztek még legutóbbi bejegyzésünkre? (ide kattintva eltudjátok olvasni). Ott  leírtuk Nektek, hogy milyen forgatókönyvet követünk az “Építsünk fel egy várost” foglalkozásnál és, hogy milyen témákra fordítjuk a figyelmet a gyerekekkel. Legutóbbi foglalkozásunkon megint elképesztő csoport érkezett hozzánk, olyan rikoltóan szellemes gondolatokkal és meglátásokkal, hogy alig akartuk elengedni őket  a foglalkozás végén.

image

 

 A váróskórus ismét meggörbítette körülötünk a tér/időt; az élő és élettelen városlakók hangjaival alaposan megfestettük a kiállítótér falait.

image

 

Kassák reklámgrafikái nagyon inspiálták a diákokat; a képekről beszélgetve rengeteg hasonlóságot fedeztek fel  a modern reklámok és Kassák munkái között, illetve azt a bonyolult kérdést is alaposan körüljártuk, hogy mit is jelent nekik a “modern” egyáltalán.

image

 

A makettépítés, mint mindig, most is nagyon izgalmas volt; Kassák, van Doesburg és Herbert Bayer munkáiból inspirálódva egy dinamikus, komplex épület-szervezetet állítottak össze a fiúk/lányok, rengeteg váratlan megoldással: a képek alapján Ti is beletudtok kostolni egy kicsit ennek a plasztik-metropolisznak a hangulatába. Várunk Titeket vissza nagyon!

 

image
image
image
2019.11.25