magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások Mattis

BESNYŐ virtuális pici hu

Nikkel

2021. május 6.
Múzeumunk Az Év Múzeuma 2021 díj jelöltje!
A Kassák Múzeum a kis múzeumok kategóriában második körbe jutott Az Év Múzeuma 2021 pályázaton.KASSÁK MÚZEUM: AZ AVANTGÁRD NYITOTT MÚZEUMA

A Pulszky Társaság által 1996-ban alapított, és minden évben kiosztásra kerülő Az Év Múzeuma elismerés megújult formában várta az ország legkiemelkedőbb múzeumainak pályázatát. A díjazásra javasolt muzeális intézmények jelölés, illetve jelentkezés alapján jutottak a megmérettetés első fordulójába.   
A 2021. március 31-én zárult pályázatra benyújtott dokumentumok első körös megismerése után a díj kilenc tagú bíráló bizottsága (A bizottság tagjai: Bereczki Ibolya, Csorba Csilla, Heilauf Zsuzsanna, Kemecsi Lajos, Kónya Béla, Mészáros Balázs, Ringer István, Végh Katalin és Vicze Magdolna) április 21-én tartotta meg az első ülését, amelyiken döntés született arról, hogy melyik intézmények kerülhettek a második fordulóba, vagyis, hogy mely múzeumok viselhetik idén ’Az Év Múzeuma 2021 díj jelöltje’ címet.
A kis múzeumok kategóriájában a bizottság döntése szerint hat intézmény került a második fordulóba, köztük a PIM Kassák Múzeuma, amely az értékelés szerint "hatékony ismeretátadási stratégiájával és magas minőségű múzeumpedagógiai és múzeumandragógiai programjaival érdemelte ki a jelöltségét".

A pályázatról bővebben a Pulszky Társaság honlapján ITT, az első forduló eredményeiről Magyar Múzeumok Online-on ITT lehet tájékozódni.
PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English