magyarEnglish
Newsletter

Search

PIM
Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum.
Visit PIM here >>

TwitterInstagramFacebook
Virtual Exhibitions Mattis_angol

A Tett honlap angol

Besnyő_virtuális_pici_EN

Guided tours

VASÁRNAPI TÁRLATVEZETÉS

VASÁRNAPI TÁRLATVEZETÉS

11 July 2021, 15:00 - 16:00

VASÁRNAPI TÁRLATVEZETÉS
KÖLTÉSZET ÉS PERFORMANSZ – A KELET-EURÓPAI PERSPEKTÍVA


A 2017-ben indult nemzetközi kiállítássorozat a tekintélyelvű rendszerekkel szembeni felforgató művészi magatartások egy karakteres vonulatát mutatja be. Történeti perspektívából vizsgálja e műveket, ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a költészet és a performansz viszonyában rejlő szubverzív erő időről időre újra jelentőséget kap a társadalmi-politikai válságokkal küzdő országokban, különösen itt, a régióban. A Kassák Múzeumban bemutatott anyag a régió országaiból mutat be egyedi, de egymáshoz is kapcsolódó műveket: fotókat, szöveges partitúrákat, interaktív objekteket, hang- és videófelvételeket, filmeket és performansz dokumentációkat.

Fantasztikus felvételeket, izgalmas történeteket kínálunk ebéd utáni szieszta helyett.Az érdeklődőket Kürti Emese művészettörténész, a kiállítás kurátora kalauzolja a kiállításban. A tárlatvezetésen múzeumi belépőjegy váltásával lehet részt venni.


????

További információ a PIM Nyári Fesztivál eseményeiről:
www.pim.hu
facebook.com/PIM.Irodalmi.Muzeum

A PIM Nyári Fesztivál programjaira jegyet válthat a múzeum jegypénztárában vagy a jegymester honlapján.PIM Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum. >>
Twitter Facebook
Magyar | English