magyarEnglish
Newsletter

Search

PIM
Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum.
Visit PIM here >>

TwitterInstagramFacebook
Virtual Exhibitions Mattis_angol

A Tett honlap angol

Besnyő_virtuális_pici_EN

előző hónapJune 2022következő hónap
MTuWThFSaSu
22.12345
23.6789101112
24.13141516171819
25.20212223242526
26.27282930
Learning

VÁNDOR DADA SZERKESZTŐSÉG

VÁNDOR DADA SZERKESZTŐSÉG
Fotó: Élmény Tár

4 November - 17 December 2021

VÁNDOR DADA SZERKESZTŐSÉG!


A SzÖSz-Műhellyel közös új programsorozatunkban a fővárost hátrahagyva az ország különböző pontjain hátrányos helyzetű diákokkal, helyi művészekkel és civil egyesületekkel közösen alakítjuk újra a múzeumból már ismerős programokat arra törekedve, hogy új partnerekkel alapozzuk meg a városhatárokon átívelő jövőbeli szakmai együttműködést.

Az első állomás Pécs, ahol a város egyik peremkerületében esélyteremtő gyermekbirodalmat felépítő Élmény Tár diákjaival és munkatársaival találkozunk, négy alkalommal. A tanoda diákjaival Kassák Lajos életművét vizsgáljuk, bemutatjuk annak fő elemeit, megismerkedünk a különböző társadalmi és művészeti mozgalmak ˗ futurizmus, dadaizmus, és a konstruktivizmus ˗ szellemiségével, formanyelvével. A beszélgetés mellett élményt kínálunk, hiszen közben alkotótevékenységre is inspiráljuk a gyerekeket.
A foglalkozásokon egyebek között megtudhatják, mi is az a kalapvers, hogyan készül a montázs, megismerhetik a konstruktivista képalkotási eszközöket, a tárgyfotózás és kiadványszerkesztés technikai alapjait, velük együtt tisztázzuk a színelméleti alapfogalmakat és a színválasztási technikákat.

A Vándor Dada Szerkesztőség foglalkozásairól heti blogbejegyzésekben számolunk be nektek a Kassák Múzeum tumblr oldalán itt:


Elidőzni a furcsaságnál I
. - II. - III.


E heti záró bejegyzésünkben (Elidőzni a furcsaságnál IV.) elolvashatjátok a Drukker közösségi nyomda szerkesztőségében töltött napunkról készült beszámolót, megismerkedhettek a rizográf géppel, illetve a címre kattintva online belelapozhattok a foglalkozásokon résztvevő gyerekek  "Az elefánt sípjában" című kiadványát is!

Köszönjük az Élmény Tár tanodának és a Drukker Közösségi Nyomdának a lehetőséget!

Köszi Pécs!


 

GALLERIES

PIM Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum. >>
Twitter Facebook
Magyar | English