Szubjektíven Kassákról - Szőnyei György grafikusművész

Image

Szubjektíven Kassákról - Szőnyei György grafikusművész

2013. szeptember 28., 18:00

Szubjektíven Kassákról

Vendégünk: Szőnyei György grafikusművész
Beszélgetőtársa: Kravjánszki Róbert, type director, font.hu

Időpont: 2013. szeptember 28. szombat, 16.00
Helyszín: Kassák Múzeum

Belépődíj:
Ezen a napon a múzeum programjai ingyenesen látogathatók.

Szőnyei György 1978 óta dolgozik, publikál és vesz részt kiállításokon grafikusművészként. Jelenleg a Képző és Iparművészeti Szakközépiskola valamint a Budapesti Kommunikációs Főiskola betűírás tanára. Több, általa tervezett betűcsalád nemzetközi elismerésben részesült (Morisawa-díj, Fontshop pályázati megbízatások).

A sorozatról:
A Kassák Múzeum Kassák Lajos aktualitását szem előtt tartó előadásokat és tárlatvezetéseket kínál Szubjektíven Kassákról címmel. Az előadások hangsúlyozottan szubjektívek, mert a felkért közéleti szereplők, a társművészetek területéről vagy más tudományterületekről érkezett előadók saját munkásságuk és tevékenységük kapcsán beszélnek Kassákról.

A sorozattal a múzeum arra mutat rá, hogy Kassák művészeti és szerkesztői tevékenysége, valamint az általa egykor felvetett kérdések ma is élő és érvényes megközelítései társadalom és kultúra kapcsolatának. Emellett az a célunk, hogy Kassák életművét és jelentőségét egyéni, nem megszokott szempontok szerint láttassuk. Szeretnénk elérni, hogy a Kassák-értelmezések a kortárs jelenségekhez kötődően jelenjenek meg.