Szubjektíven Kassákról - Saxon Szász János

Image

Szubjektíven Kassákról - Saxon Szász János

2013. június 22., 19:30

Szubjektíven Kassákról. Meghívott vendég: Saxon Szász János, festőművész
Beszélgetőtársa: Dárdai Zsuzsa

Időpont: 2013. június 22., 17.30

Az előadás a 20!3 KASSÁK ÉV rendezvénysorozat része.

Saxon Szász János az 1970-es évek vége óta készít absztrakt, geometrikus alkotásokat. Mestere, Fajó János közvetítésével jutott el Kassák Lajos konstruktivista művészetéhez. Saxon matematikai és káoszelméleteket is használ művei létrehozásához (pl. fraktálok). Egyéni kezdeményezésekkel, kiadványokkal, kiállításokkal járul hozzá Kassák Lajos népszerűsítéséhez.

A beszélgetés-sorozatról
A Kassák Múzeum a 20!3 KASSÁK ÉV rendezvénysorozat keretében a mai kor kérdéseire reflektáló, Kassák aktualitását szem előtt tartó előadásokat és tárlatvezetéseket kínál Szubjektíven Kassákról címmel. Az előadások hangsúlyozottan szubjektívek, mert a felkért közéleti szereplők, a társművészetek területéről vagy más tudományterületekről érkezett előadók saját munkásságuk és tevékenységük kapcsán beszélnek Kassákról.

A sorozattal a múzeum arra szeretne rámutatni, hogy a Kassák által egykor felvetett kérdések, valamint művészeti és szerkesztői tevékenysége ma is élő és érvényes megközelítései társadalom és kultúra kapcsolatának. Emellett az a célunk, hogy Kassák életművét és jelentőségét egyéni, nem megszokott szempontok szerint mutassuk be. Szeretnénk elérni, hogy a Kassák-értelmezések a kortárs jelenségekhez kötődően jelenjenek meg.

Korábbi vendégek:
Szombathy Bálint

Kövesdy Pál

Karafiáth Orsolya

Ladik Katalin


Aczél Endre


Harcsa Veronika


Tamás Gáspár Miklós

Fajó János

Dárdai Zsuzsa


Támogató:
Nemzeti Kulturális Alap

Az előadásról készült videófelvétel átmenetileg technikai okok miatt nem tekinthető meg.