Szubjektíven Kassákról - Karafiáth Orsolya

Image

Szubjektíven Kassákról - Karafiáth Orsolya

2012. november 7., 18:00
Szubjektíven Kassákról - a Kassák Múzeum beszélgetéssorozata, 2. rész

Vendég: Karafiáth Orsolya

Időpont: 2012. november 7., szerda, 17.00
Helyszín: Kassák Múzeum

Belépődíj:
Teljes árú: 600 Ft / Kedvezményes: 300 Ft

Karafiáth Orsolya magát kultúrdémonnak nevezi, mert nehéz lenne összefoglalni, mennyi mindennel foglalkozik. Verset - és dalszövegeket ír, esteket vezet, a legkülönfélébb lapokban (női magazinoktól kezdve a napilapokig) publikál. Legújabb regényének címe Kicsi Lili, ami idén októberben jelent meg a Scolar kiadónál. Orsi nagy Kassák-őrült, mint ahogy erről első verseskötete is tanúskodik.

Blogcím www.magyarnarancs.hu/komplett

Legújabb munkája a regényéhez készült rendhagyó trailer is:
http://youtu.be/yI21nO_f__s

A programsorozatról:

A Kassák Múzeum a 20!2 KASSÁK ÉV rendezvénysorozat keretében Kassák aktualitását szem előtt tartó előadásokat és tárlatvezetéseket kínál Szubjektíven Kassákról címmel. Az előadások hangsúlyozottan szubjektívek, mert a felkért közéleti szereplők, a társművészetek területéről vagy más tudományterületekről érkezett előadók saját munkásságuk és tevékenységük kapcsán beszélnek Kassákról.

A sorozattal a múzeum arra szeretne rámutatni, hogy Kassák művészeti és szerkesztői tevékenysége, valamint az általa egykor felvetett kérdések ma is élő és érvényes megközelítései társadalom és kultúra kapcsolatának. Emellett az a célunk, hogy Kassák életművét és jelentőségét egyéni, nem megszokott szempontok szerint mutassuk be. Szeretnénk elérni, hogy a Kassák-értelmezések a kortárs jelenségekhez kötődően jelenjenek meg.

Támogató:
Nemzeti Kulturális Alap

Az előadásról készült videófelvétel átmenetileg technikai okok miatt nem tekinthető meg.