magyarEnglish
Hírlevél

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
Virtuális kiállítások A Tett honlap

előző hónap2020. májuskövetkező hónap
HKSzCsPSzV
18.123
19.45678910
20.11121314151617
21.18192021222324
22.25262728293031
Oktatás

ONLINE MÚZEUMPEDAGÓGIA ÚJ!

ONLINE MÚZEUMPEDAGÓGIA ÚJ!

2020. április 27. - június 29.

MUNKA – PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS KASSÁK LAJOSSAL I.


Érettségi környékén mindannyian kicsit elbizonytalanodunk, ami teljesen érthető: a jövőnk ismeretlen, kontúrjai homályosak, és bizonyosan fantáziálunk róla, de szorongunk is attól, hogy kik leszünk néhány év múlva, mit fogunk csinálni.

Mi motivál minket, mihez van egyáltalán kedvünk és tehetségünk? Milyen lesz a világ és hol lesz a helyünk benne? Miből is fogunk megélni? Létezik-e majd az a szakma, amit most választunk magunknak? Képesek leszünk-e formálni a külső körülményeket, vagy azok határoznak meg minket? S bizony megvan rá az esély, hogy évek múltán is keressük az előbbiekre a választ.

Olyan új sorozatot indítunk nektek, amelyben időről időre fiatal képzőművészeket faggatunk saját, még lezáratlan, dinamikusan változó, alakuló pályájukról. Arról kérdezzük őket, hogy kamaszként hogyan képzelték el a hivatásukat, milyen elképzelésekkel, esetleg félelmekkel indultak el és milyennek látják a jövőjüket. Különböznek-e a művészlét dilemmái más szakmákétól? Milyen munka a művészi alkotótevékenység? Illetve munka-e egyáltalán vagy örömteli elfoglaltság?

A rövid interjúk során csupa olyan kérdést tettünk fel a fiatal művészeknek, amelyeket szívesen megkérdeznénk Kassák Lajostól is, hiszen az ő művészi pályáját is kétségek, radikális váltások, folyamatos útkeresés és önképzés jellemezték. S  noha Kassákkal beszélgetni sajnos már nincs módunk − a művészekkel készült interjúkkal párhuzamosan −, olyan szöveghű idézeteket olvashattok tőle, amelyekből kiderül,  hogy életében milyen nehézségekkel, kihívásokkal szembesült és milyen válaszokat talált azokra.

Sorozatunk első vendége Ember Sári képzőművész. A vele készült interjút itt nézhetitek meg.
(A bejegyzés végén csatoltunk nektek néhány linket, ahol Sári rendkívül gazdag, izgalmas munkásságáról többet is megtudhattok.)


PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English