magyarEnglish

Hírlevelet!

Keress!

PIM
A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja.
Tovább a PIM oldalára >>

TwitterInstagramFacebook
A Tett honlap

előző hónap2019. januárkövetkező hónap
HKSzCsPSzV
1.123456
2.78910111213
3.14151617181920
4.21222324252627
5.28293031

Oktatás

Múzeumpedagógiai foglalkozások

Általános iskolásoknak
Középiskolásoknak
Családi nap

A Kassák Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozások a Kassák! című állandó kiállításon bemutatott egy-egy műcsoporthoz, és az időszakos kiállításokhoz kapcsolódnak. Elsődleges célunk a művészet iránti érdeklődés felébresztése. A lexikális ismeretek bővítésén túl fontosnak tartjuk a kreatív gondolkodás fejlesztését. A feladatok elősegítik a vizuális érzékenység finomodását és a gyakorlati készségek fejlesztését.
Az iskolán kívüli élményszerű tanulás hozzájárul a pedagógia, az iskolai munka segítéséhez. (A múzeumi foglalkozást igény szerint előkészítő iskolai óra előzheti meg.) A múzeumpedagógiai foglalkozásaink a következő tantárgyakhoz kapcsolódnak: magyar nyelv és irodalom, rajz és vizuális kultúra.
A több részből álló foglalkozások korcsoportokra szabott módszerekkel válnak élményszerűvé. Nem csak a fiatalabb korosztályt, hanem a felnőtt csoportokat is várjuk különböző foglalkozásainkra. A múzeumpedagógia nem csak az iskolások privilégiuma, hanem bárki számára elérhető, kreativitást, nyitottságot fejlesztő tevékenység.

Múzeumpedagógiai foglalkozások iskolai csoportok számára:
A (diák) belépőjegy ára: 300 Ft / fő Ft és ezen felül a foglalkozás díja: 2 500 Ft.
Kísérőtanárok számára a belépés ingyenes.
Családok és egyének számára meghirdetett foglakozások díja 600 - 900 Ft / fő (a foglalkozás típusától függően).

Előadás sorozatok

KOLLEKTÍV ORNAMENTIKA
Előadás-sorozat Lepsényi Imre kiállításához kapcsolódva

A Kassák Múzeumban 2015. március 1-ig látható Lepsényi Imre Kollektív ornamentika című kiállítása, amely az ornamentika fogalmának kortárs és történeti szempontjait térképezi fel, valamint társadalmi kiterjesztésének a lehetőségeit vizsgálja. Kapcsolódó előadás-sorozatunk az ornamentika problematikáját a különböző tudományterületek szakembereinek a segítségével szélesebb értelemben is megvilágíthatja. Folytatás...

AZ AVANTGÁRD FOLYÓIRATAI: KONTEXTUSOK, KAPCSOLATOK, MEGKÖZELÍTÉSEK
A Kassák Múzeum a magyar történeti avantgárd folyóiratait vizsgáló előadássorozatot szervez Az avantgárd és folyóiratai: kontextusok, kapcsolatok, megközelítések címmel. A különböző kutatási területekről érkező előadók részvétele lehetővé teszi, hogy az avantgárd folyóiratokról a maguk összetettségében beszélhessünk. Folytatás...

 

MÁV ingyenes utazási kedvezmény
Vidékről érkező csoportjaink számára fogadónyilatkozatot küldünk, amellyel igénybe vehető a MÁV ingyenes utazási kedvezménye. 2013. április 1-étől a MÁV új feltételeket vezetett be az iskolák számára az ingyenes utazás igénybe vételéhez. Kérjük, hogy legalább 10 nappal az utazás előtt küldjék el nekünk a fogadónyilatkozatot annak érdekében, hogy azt kitöltve visszaküldhessük, és ezzel az iskola az utazás bejelentési kötelezettségének az előírt 7 nappal korábban eleget tudjon tenni. Kérjük, hogy az új feltételeknek megfelelő fogadónyilatkozat űrlapját töltsék ki, és küldjék vissza nekünk a kassakmuzeum@pim.hu e-mail címre.


PIM A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléja. >>
Twitter Facebook
Magyar | English