magyarEnglish
Newsletter

Search

PIM
Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum.
Visit PIM here >>

TwitterInstagramFacebook
Virtual Exhibitions Mattis_angol

A Tett honlap angol

Besnyő_virtuális_pici_EN

Guided tours

POETRY(?)

POETRY(?)
Szombathy Bálint: Gumi és hús I-III (részlet), 1979

16 September 2021, 18:00

SZOMBATHY BÁLINT SZUBJEKTÍV TÁRLATVEZETÉSE a Költészet és performansz – A kelet-európai perspektíva című időszaki kiállításban


Szombathy Bálint képzőművész, performer az egykori Jugoszláviában, Vajdaságban született 1950-ben. A szabadkai Bosch + Bosch elnevezésű progresszív művészcsoport (1969–1976) alapító tagjaként kezdte pályafutását. A hetvenes évek eleje óta foglalkozik költészettel, mail arttal, performansszal és alkalmazott grafikával, több művészeti folyóiratot is szerkesztett.

Érdeklődésének középpontjában a művészi nyelv működése és megújítása, illetve általában a művész és a művészet szerepének társadalmi revíziója áll. A kiállításon Szombathy Bálint Gumi és hús (1979) című, pecsételő akciójának fotódokumentációja látható. A body art irányába mutató művészeti akció során egy női csípőre pecsételte rá saját művészi logóját, a "szombathy ART" feliratot.

Szombathy Bálint szubjektív tárlatvezetése a Költészet és performansz - A kelet-európai perspektíva című kiállításon, történeti kontextusba ágyazva mutatja be a régió vizuális költészetét és performanszművészetét.

A tárlatvezetésen múzeumi belépőjegy váltásával lehet részt venni.

Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu


PIM Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum. >>
Twitter Facebook
Magyar | English