magyarEnglish
Newsletter

Search

PIM
Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum.
Visit PIM here >>

TwitterInstagramFacebook
Virtual Exhibitions Mattis_angol

A Tett honlap angol

Besnyő_virtuális_pici_EN

Guided tours

Tárlatvezetés Tilo Schulz kiállításán

Tárlatvezetés Tilo Schulz kiállításán

8 September 2016, 18:00 - 19:00

Záró tárlatvezetés Tilo Schulz Sodródás - Drift című kiállításán

Időpont: 2016. szeptember 8. (csütörtök), 18.00 - 19.00

Helyszín: Kassák Múzeum (1033 Budapest, Fő tér 1., Zichy-kastély)

Tilo Schulz (1972) Berlinben élő művész, kurátor érdeklődésének középpontjában a különböző művészeti ágak lehetséges interakciói, illetve a befogadói nézőpontok sokfélesége áll. Ehhez kapcsolódó kérdéseit az utóbbi években a mozgás fogalmának szó szerinti és átvitt értelmű jelentésrétegein keresztül dolgozza fel. 

Absztrakt formanyelvével a mai ember általános bizonytalanságélményére is reflektál. A biztos pontok hiánya ugyanis valóban elmozdulást eredményez: nem pusztán olyan fizikai értelemben vett hely- és helyzetváltoztatást, mint például a menekülés vagy a migráció jelensége, hanem az elképzelések, gondolatok és nézőpontok folytonos áramlását is.

Ki lehet-e mozdítani egy festményt is fizikailag és formailag rögzített státuszából? Tetten érhető-e ennek következtében változás a befogadói attitűdben? Tilo Schulz mostani, Sodródás – Drift című kiállítása egy 2015-ben Berlinben már bemutatott, A rush and a push and the land we stand on is ours című festményének dekonstrukcióján, újraértelmezésén alapul. A felszabdalt és egymástól elkülönítve, az eredetihez képest eltérő helyzetben kiállított képrészeket, illetve két, korábban szintén bemutatott kisfilmjét (Tied up and down, how to consider force a privilege, 2013, Konsole, 2015) a művész olyan kiállításelemekkel egészíti ki, amelyek a befogadás lehetőségének sokféleségét a művészeti világon kívül is érvényesítik.  

A tárlatvezetést Kőrösi Boglárka és Őze Eszter tartják, akik a Kassák Múzeumban bemutatott anyag "előéletéről" szóló rövid előadással is készülnek.


A tárlatvezetés a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható.
Jegyárak: 600 ft (teljes árú) / 300 ft (kedvezményes)
További információk jegyárainkról és az igénybe vehető kedvezményekről itt található.


Tilo Schulz kiállítása szeptember 11-éig (vasárnapig) még megtekinthető!

Bővebb információ a kiállításról itt.


PIM Kassák Museum is a branch museum of Petőfi Literary Museum. >>
Twitter Facebook
Magyar | English